JEG TENKER NOK DU SKJØNNER DET SJØL

I fjor leste jeg boka om åtte år gamle Christoffer som ble mishandlet til døde (18.09.1996-02.02.2005). Jeg hadde det helt vondt inni meg etter å ha lest boka. Det er fryktlig vondt å tenke på at dette faktisk har skjedd med en nydelig gutt som hadde hele livet foran seg. Det jeg sitter igjen å tenker er nok i likthet med forfatteren av boka og resten av Norge : Hva gjør at ikke verken den nærmeste familien, skolen, helsevesent, politiet eller andre offentlige instanser skjønner hva som skjer – før det er for sent for Christoffer?


Selv om boka var grusom å lese, så anbefaler jeg alle å lese den for å bli mer oppmerksom rundt det med barnemishandling. Det er selvfølgelig ikke noe vi tror vår nærmeste familie, venner eller bekjente gjør mot sine egne barn, men det trodde heller ikke Christoffer sin nærmeste familie. «Jeg tenker nok du skjønner det sjøl», svarte alltid Christoffer da han ble spurt hvor alle skadene kom fra. Dette er en bok jeg er glad jeg har lest nettopp fordi jeg skal jobbe som grunnskolelærer. Min jobb som lærer er da å oppdage slike ting og melde det videre til rektor også skal det meldes videre til barnevernet. Lærere i likehet med andre her i landet har meldeplikt om vi mistenker vold mot barn. 

Først fire år etter Christoffer sin død, ble stefaren dømt til seks års fengsel for å ha påført gutten skadene han døde av. Christoffers mor er fremdeles under politietterforskning for medvirkning. De mener selv at Christoffer påførte seg selv  skadene han døde av. 

Lest boka?


Dette innlegget ble publisert i Film/Bøker/TV. Bokmerk permalenken.

26 svar til JEG TENKER NOK DU SKJØNNER DET SJØL

 1. Mari Johanne sier:

  Nei, jeg har nok ikke det, men jeg skal det en gang i fremtiden 🙂

 2. Jeg har lest masse om saken, men ikke boken. Det er så trist og forferdelig.

 3. Veronica S sier:

  Har hørt en del om saken i media osv, men faktisk ikke lest boken. Men tenker siden jeg jobber i barnehage så er den høyst aktuell å lese. Skjønte at mormoren prøvde alt hun kunne for å få omsorg for gutten! Takk for boktipset…skal se om jeg får tak i den med en gang jeg får lønn;)

 4. camilla sier:

  Jeg har ikke lest boken, men jeg husker den saken så UTROLIG godt. Jeg husker at den gikk veldig inn på meg, og at jeg var skikkelig trist på grunn av det. Synes det var så forferdelig. I samme perioden leste jeg også en annen sak om en 2-åring (om jeg ikke husker feil) som også ble mishandlet til døde, og jeg husker jeg alltid tenkte over hvordan noen kunne få seg til å gjøre noe så grusomt. Huff, nei. Jeg har ikke ord for hvor forferdelig jeg synes det er.

  Har veldig lyst til å lese boken, så tror jeg skal gå til anskaffelse av den!

 5. Siv sier:

  åååååå. Jeg leste om denne i fjor en gang, og da hadde jeg ikke hørt om det engang!

 6. Tonje sier:

  Jeg har ikke lest boken, men engasjert meg mye når det kommer til denne saken. Boken skal absolutt leses, må bare tøffe meg opp til å gjøre det.

 7. Nina C. sier:

  Har ikke lest ennå den boka,men skal få se å gjort det!
  SV;Ja,helt forferdelig! Skjønner ikke meg på sånne folk.

 8. Jeg får helt vondt når jeg leser slike historier, det gjør sånn inntrykk. Vi har alle et ansvar når det finnes mistanke, alle barn har rett på en god barndom og ikke minst en fremtid.

 9. Marianned sier:

  Jeg tror ikke jeg orker å lese den, i hvertfall ikke på en god stund enda, har blitt så utrolig sårbar for vonde ting som har med barn å gjøre etter jeg fikk Amalie. For en trist historie 😦

 10. Andrea sier:

  Huff, har høt om saken, men ikke lest boka. helt forferdelig, og flott at du skriver om det. Som kommende førskolelærer er det veldig aktuelt for meg med slike temaer….

 11. Nina-Martine sier:

  Har ikke lest den nei, men uff så fælt 😦

  Sv; Hahaha 😛

  // Haha, det er første gang jeg hørt! Kan ikke skjønne hvordan man kan like kleine filmer, men da tror jeg denne er en du burde få sett!

  // Det gjorde hun så absolutt! Hun er jo uten tvil en av de største og mest fantastiske skuespillerene vi har i dag 😀

  // Da gikk du glipp av noe! :/ Den var utrolig vakker 😀

 12. Hedda sier:

  Uff, det er så utrolig trist. Har ikke lest boken, men har hørt mye om saken. Stakkars liten. Skjønner det er en viktig og relevant bok å lese for deg som skal bli grunnskolelærer. Det er så viktig å oppdage og avdekke slike ting tidlig.. Ingen barn bør lide på den måten. Skal lese boken så fort jeg får fri fra studiene. Håper du får en fin dag 🙂

 13. Karoline sier:

  Sv: Skedsmotun er det det heter tror jeg 🙂
  Jeg har utrolig lyst til å lese den boken !

 14. Den boken må jeg få lest!

  SV. Takk søte Marita ❤ vi kom oss ikke hjem i går heller, men kom veldig langt 😉 Satser på å komme oss hjem i dag 🙂
  Høres ut som en herlig mandag! Håper du får en super praksisdag i dag også ❤ Du må bare spørre om tips om du trenger det 😉

 15. Lene sier:

  Det er så ufattelig tragisk! ingen ord kan beskrive det. Jeg har ikke lest boken, men jeg fulgte med på saken da den kom ut. det er så trist og tragisk at ingen har fanget det opp og gjort noe med det. får gåsehud over hele kroppen av å tenke på det. rett og slett tragisk!
  håper alt står bra til med deg. Ser ut til at jeg blir værende her ute på sjøen en god stund fremover.. men men, mer jobb, mer penger. må holde motet oppe og tenke positivt:)

  • // Alt står bra til med meg. Litt sliten for tiden, men viser seg at jeg har for lav blodprosent/jernmangel, så må derfor ta jerntabletter i 2 mnd fremover. Du får tenke positivt ja, men jeg ser frem til at du er tilbake i bloggverden igjen. Savner å lese alle innleggene fra deg 🙂 Håper du har det bra selv om du jobber mye 🙂

 16. Marit sier:

  Har ikke lest den, men har veldig lyst. Uff.

 17. Marlene sier:

  Grusomt.. 6 år, for barnemishandling… Skulle ikke vært lov! slipper unna billig gjør han… Skal lese boka en gang jeg og, når jeg er sterk nok til det, og slike ting er jo nettopp hvorfor jeg vil jobbe med barn og ungdom, for å prøve å hjelpe til å gi dem den fremtiden de fortjener … 🙂

 18. vestfoldgirl sier:

  Jeg leste boka i høst og vi snakket om den i en framføring på skolen. Den var så trist å lese og det er grusomt å tenke på hva som har skjedd med lille Christoffer. Det er ille å tenke på at dette skjedde oppi Vestfold, ikke så langt unna her jeg bor. Og den er også ekstremt viktig for oss som skal i barnehage, for det kan like gjerne skje med små barn, som med skolebarn. Man må reagere hvis man tror noen blir mishandlet. Hvis noen hadde reagert, ville Christoffer vært i live i dag.

 19. Elise sier:

  Den saken er så grusom 😦 Takk for tips, for denne boken skal jeg lese!

 20. Mia Kim sier:

  Jeg har ikke lest boka. Sånne ting.. Jeg har ikke ord. Det er grufullt. Det er da man begynner å virkelig tvile på mennesker. Hva gjør at noen er i stand til å gjøre noe sånt i det hele tatt. Uff!

 21. Den har jeg ikke lest 🙂

 22. Birte Oksnes sier:

  Dette er en sikkelig trist bok. Den var så trist at jeg begynte å hyl gråte når jeg leste den! Noe så forferdelig! Ingen som fortjener å oppleve noe slikt, unner ikke min værste fiende det en gang! Jeg forstår veldig hvorfor du kjente på disse følelsene – ingen gode følelser å kjenne på! Det er slike ting som virkelig kan få meg sint! Det er grusomt, og absloutt ikke velfortjent!

  sv: Kanskje… jeg får da ikke håper jeg har kyssesyken! Da blir jeg sikkelig deprimert altså! Tusen takk for det! Jeg kommer meg stadig 🙂 ❤ Du er så fantastisk herlig, og tusen takk! ❤

  sv: Tusen takk for det, og det vil jeg! 🙂 Kos deg du også, selv om du nå er kommet tilbake til hverdagen! 🙂

  sv: aww, tusen takk! Du sier de fineste ordene til meg! 🙂 ❤

  sv: Tusen takk, og det syns jeg også! Må også si at de er veldig fine på neglene 😉

  sv: Tusen takk for det Marita, og jeg også syns det – kanskje ikke så rart når jeg har valgt de ut selv! 😀 HAHA, du er søt da! 🙂 ❤ I will let you know, men kan ikke love det blir med det første! 😀

Legg igjen en kommentar her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s